За нас

Д-р Мая Живкова

estedental

Защо Естедентал?

Водещи принципи в клиничната практика на стоматологичен център Естедентал са:

Консервативен подход
Ще ви предложим най-консервативния и щадящ подход за решение на вашите проблеми. Основен принцип в нашата практика е запазване на наличните зъбни тъкани, възстановяване и запазване на здравето на венеца и челюстната кост, дългосрочна профилактика.

Информиране и взаимодействие с пациента
За нас е важно да получите най-пълна информация за вашето лечение, за да можете да участвате лично във вашата терапия.

Висока хигиена
Голяма част от нашите усилия са насочени към осигуряване на висока хигиена с цел предотвратяване на кръстосани инфекции. Прецизно изпълняваме всички изисквания на ХЕИ за максимална хигиена.

Дългосрочни резултати
Всяко възстановяване в устната кухина има срок на годност. Нашата цел е да ви осигурим най-дългосрочно възстановяване и протекция на зъбите и венците за максимален период от време.

Гаранция
Ще получите гаранция за всяка извършена услуга.

Къде се намира Естедентал?

Можете да ни откриете на адрес:

София,
ул. Перник 90

Какво е работното време на Естедентал?

Нашето работно време е от 9.00 до 20.00 ч. от понеделник до петък. Работим с пациенти само по предварителен график.

Ако работното ни време не е удобно за вас, можем да ви предложим час за събота или неделя (само с предварителнаа уговорка).

Можете да запишете своя час на

тел. 0889 217 402

Кой работи в Естедентал?

Ръководител на стоматологичен център Естедентал е д-р Мая Живкова.

Интересите на д-р Живкова са в областта на естетичната стоматология, протетичното възстановяване на зъбите с инлеи, фасети, коронки, мостове и протези, биомеханика на дъвкателния апарат, оклузо-артикулационно възстановяване, фукционален анализ на темпоро-мандибуларните заболявания, профилактиката на зъбните и пародонталните заболявания.


Д-р Живкова е родена на 27 май 1974 г. в София. Завършва Стоматологичния факултет на Мединицския университет в София през 2003 г. с отличен успех. След дипломирането си създава собствена практика. Д-р Живкова е член на Българския зъболекарски съюз.

СтоматологСофия Естедентал

С какво оборудване разполага Естедентал?

Работим с модерна стоматологична апаратура. Използваме накрайници с вградено осветление, които създават условия за отлична видимост при работа в устата. Разполагаме с накрайник за ултразвуково почистване на зъбите и с накрайник тип Airflow за почистване на зъбите.

Естедентал
Накрайник за ултразвук за почистване на зъбите

 

 

 

 

Естедентал AirflowЕстедентал Airflow
Накрайник Airflow за почистване на зъбите

Как се поддържа хигиената в Естедентал?

Хигиенните процедури в Естедентал се извършват в съответствие с всички изисквания на ХЕИ.

Стерилизацията на инструментите и материалите се извършва ежедневно, преди началото на работния ден, в стоматологичен автоклав. Автоклавът е апарат, който се затваря херметично и в него се извършва стерилизация в условия на вакуум и висока температура. След използването на инструментите, те престояват в специални разтвори за стерилизация, след което се опаковат в пликове за стерилизация и се подготвят за автоклавиране.

Всички материали, които имат достъп до пациента – лигавници, слюносмукатели, ръкавици, са за еднократна употреба. След използването им те се предават на фирма, обезвреждаща биологичните отпадъци. Естедентал има сключен договор с фирма Рамус.

Всички инструменти в Естедентал се съхраняват в стерилни опаковки до употребата им. Всички санитарни материали – лигнинови ролки, марли и др., се автоклавират ежедневно и се съхраняват в затворени контейнери.


Всички дребни инструменти се автоклавират ежедневно, в началото на работния ден, и се съхраняват в затворени петрита.


За бърза дезинфекция на ръкавиците, машината и работните повърхности използваме предназначени за целта дезинфекционни разтвори с бързо действие.

С какви материали работи Естедентал?

Работим само с висококачествени материали, произведени от водещи производители на стоматологичните материали – Heraeues Kulzer, Kerr, Ultradent, 3M ESPEColtène/Whaledent  и др.

Следим новостите в стоматологията и обичаме да експериментираме с нови материали и лечебни техники.

С каква упойка се работи в Естедентал?

Безболезнената работа е основен ангажимент, който поемаме към пациентите си. За обезболяване използваме висококачествени анестетици. Подготвени сме за бърза реакция в случай на настъпване на усложнения от упойката, макар и това да се случва много рядко.

 

Каква гаранция дава Естедентал?

Ние водим стриктна документация на нашите пациенти и извършените лечебни дейности – амбулаторен дневник, лични картони на пациентите на хартия и в електронен вариант. Лечението на всеки пациент започва с подробен разпит за минали и настоящи оплаквания. В края на всяка процедура получавате гаранция за извършената работа; ако се наложи повторно извършване на услугата в периода на гаранцията, тя е безплатна за вас.

При всяка извършена услуга ще ви бъде издадена касова бележка/фактура. 

Гаранция за нашата работа са усмивките на нашите пациенти.

 

 

Д-р Мая Живкова За повече информация и за записване на час се свържете с д-р Живкова чрез формата за контакт или на телефон 0889 217 402

ЕСТЕТИЧНА СТОМАТОЛОГИЯ

Лицева хармония
Анализ на усмивката
Безплатна естетична консултация

ЕСТЕТИЧНИ РЕШЕНИЯ

Почистване на зъбите
Избелване на зъбите
Естетични пломби
Силанизиране
Порцеланови фасети
Фотополимерни фасети
Инлеи
Коронки и мостове
Канално лечение
Зъбни украшения

ЕСТЕТИЧНИ ПРОБЛЕМИ

Зъбен кариес
Стари пломба и счупени зъби
Силно разрушени зъби
Разстояния между зъбите
Неправилно подредени зъби
Абразия на зъбите
Оцветяване на зъбите
Венечна усмивка
Липсващи зъби

СТОМАТОЛОГИЧНИ УСЛУГИ

Профилактика и хигиена
Консервативна стоматология
Естетична стоматология
Протетична стоматология
Хирургична стоматология