Безплатна естетична консултация онлайн
Естетични услуги
Стоматолог София работно време
Денонощен спешен стоматолог София

КЛИНИЧНИ СЛУЧАИ

Порцеланови фасети

Порцеланови фасети

Фотополимерни фасети

Фотополимерни фасети

Бондинг – бърза промяна
на формата и размера на зъбите

Бондинг

Бондинг – затваряне на диастема

Бондинг

 

Щифтова коронка с прагов порцелан –
възстановяване на дълбока фрактура

Щифтова коронка

Добрe дошли в Естедентал!

Искате да постигнете повече успехи в бизнеса си, да съживите социалния си живот, да внесете повече романтика в любовния си живот? Стъпка към това може да бъде вашата усмивка.

Усмивката ви – широка и открита, е най-бързият път към другите хора. Усмивката ви казва на другите хора, че вие сте добронамерени и заслужавате доверие. Широката усмивка говори, че вие сте готови да общувате.

Усмивката е признак на самоувереност и професионализъм. Хората, които се усмихват често, се смятат за по-позитивни и по-привлекателни.

Развалени или липсващи зъби, видими пломби, оцветени зъби – това са само част от причините, които пречат на хората да се усмихват.

Д-р Мая Живкова

Д-р Мая Живкова – стоматолог, София, ви предлага стоматологично лечение и пълен набор от естетични процедури – почистване на зъби, избелване на зъби, поставяне на керамични фасети, керамични коронки, керамични инлеи, естетични пломби, възстановяване на липсващи зъби с мостове и протези, лечение на венците и пълна профилактична грижа, пълна промяна на усмивката.

sep

ЕСТЕТИЧНА СТОМАТОЛОГИЯ

Естетичната стоматология има за цел да подобри красотата на зъбите дори при отсъствие на терапевтични показания. Естетичната стоматология не е отделна дисциплина, а използва лечебни методи на всички стоматологични дисциплини – консервативна стоматология, протетична стоматология, ортодонтия и хирургия. Естетичната стоматология е консервативна – тя запазва максимално естествените зъбни и меки тъкани. Все по-често хората днес се объщат към естетичната стоматология за подобряване на външния си вид, а понякога и за пълна промяна на усмивката си.

ЕСТЕТИЧНА СТОМАТОЛОГИЯ
Професионално почистване на зъбите
Избелване на зъбите
Бондинг
Естетични пломби
Порцеланови фасети
Фотополимерни фасети
Фотополимерни инлеи
Металокерамични инлеи
Порцеланови / керамични инлеи
Металокерамични коронки / мостове
Порцеланови коронки
Зъбни украшения

Пълна промяна на усмивката:

Идеална естествена усмивка
Холивудска усмивка

sep

ПРОФИЛАКТИКА, ХИГИЕНА И ПАРОДОНТОЛОГИЯ

Профилактичната стоматология има за цел поддържане на здравето на зъбите и венците. Това е възможно чрез редовни профилактични прегледи и редовно професионално почистване на зъбите от зъбна плака и зъбен камък. Разрушенията на зъбите и алвеоларната кост са необратими. Колкото по-рано бъде диагностицирано едно заболяване на зъбите (зъбен кариес) или венците (гингивит), толкова по-консервативно, по-бързо и по-евтино е лечението на заболяването.
ПРОФИЛАКТИКА, ХИГИЕНА И ПАРОДОНТОЛОГИЯ
Контролен преглед на зъбите и венците
Професионално почистване на зъбите
Силанизиране
Лечение на гингивит
Лечение на пародонтит / пародонтоза
Хирургична корекция на венеца
sep

КОНСЕРВАТИВНА ТЕРАПИЯ

Консервативната стоматологична терапия лекува кариеса и неговите усложнения. Кариесът представлява разрушение на твърдите тъкани на зъба. Лечението му се състои в почистване на разрушените тъкани и запълване на образуваната кухина със стоматологичен материал – фотополимер, амалгама, специални стоматологични цименти или инлеи – изработени от зъботехник твърди пломби, които се циментират върху зъба. Лечението на кариеса зависи от степента на разуршението и избора на стоматологичен материал за възстановяване на зъба.
КОНСЕРВАТИВНА ТЕРАПИЯ
Лечение на зъбен кариес
Фотополимерни пломби 
Гласйономерни пломби 
Фотополимерни инлеи
Металокерамични инлеи
Керамични / порцеланови инлеи
Метални инлеи инлеи
sep

ЕНДОДОНТСКА ТЕРАПИЯ

Ендодонтската терапия се занимава с усложненията на зъбния кариес. При масивни разрушения на зъбите се инфектира и зъбната пулпа (пулпит, гангрена) и/или челюстната кост (периодонтит, гранулом, киста). Лечението на тези заболявания се състои в отстраняване на инфектираната пулпа от каналите на зъба и запълване на каналите.
ЕНДОДОНТСКА ТЕРАПИЯ
Лечение на пулпит
Лечение на периодонтит
sep

ПРОТЕТИЧНА ТЕРАПИЯ

Протетичната стоматология се занимава с възстановяване на големи дефекти на зъбите. Големи разрушения на коронката на зъба се възстановяват с онлеи и овърлеи, коронки, щифтови пънчета, щифтови коронки. Липсващи зъби се възстановяват чрез мостове или импланти. Загубата на множество зъби се възстановява с частични протези или импланти, а загубата на всички зъби – с цели протези или импланти.
ПРОТЕТИЧНА ТЕРАПИЯ
Металокерамичен онлей, овърлей
Метален онлей, овърлей
Металокерамична коронка
Керамична / порцеланова коронка
Щифтова коронка
Метална коронка
Бленд-металокерамична коронка
Металокерамичен мост
Бленд-металокерамичен мост
Метален мост
Частични протези
Цели протези
sep

ХИРУРГИЧНА ТЕРАПИЯ

Хирургичната стоматолигя използва хирургични методи за отстраняване на увредени тъкани и пластично възстановяване.
ХИРУРГИЧНА ТЕРАПИЯ
Екстракция на зъби
Екстракция на корени
Хирургична корекция на венеца
Хемисекция
Лечение на грануломи