Дизайн на усмивката

Д-р Мая Живкова

Дизайнът на усмивката зависи от много фактори.

Първият от тях е формата на лицето. Издълженото лице изисква леко разширяване на зъбите, за да се създаде илюзията за по-овално лице, докато при лице с по-изразена централна част по-дългите централни резци ще фокусират вниманието точно върху тази част на лицето. Удължаването на резците допринася за създаване на по-младежки вид – ефект, който може да се постигне и с изсветляване на цвета на зъбите (с избелване или с фасети). Равната усмивка и зъбите с по-убити цветове създават усещане за зрялост, дори когато лицето е младо.

Желанията на пациента са друг много важен фактор. Как искате да изглеждате пред другите? Изтънчената усмивка създава зрял и улегнал вид, секси усмивката създава усещане за страст, спортната усмивка – за енергия и жизненост. Стоматологът трябва да оцени всички тези моменти, за да може да предложи на пациента си оптималното решение.

Изтънчена усмивка

Изтънчената усмивка се характеризира с линейно подравняване на зъбите, което създава изтънчен, интелигентен и зрял вид на човека. Тя подчертава долната част на лицето. С времето централните резци се абразират и фронталните зъби се изравняват по дължина. Тази усмивка е признак за мъдрост и улегналост.

Секси усмивка

Тази усмивка е характерна за младите хора. При секси усмивка резците имат различна дължина. По време на детството централните резци са по-дълги от останалите предни зъби и с времето се абразират. По-дългите централни резци са ясно изразен признак на младост. При секси усмивката централните резци са очевидно по-дълги от страничните резци, което създава усещане за топлота и нежност. Такава конструкция е особено подходяща за хора с плътни и обемни устни.

Спортна усмивка

Спортната усмивка заема междинно положение между секси и изтънчената усмивка, където централните резци са малко по-дълги от страничните. Тази усмивка говори за простота и релаксираност.

 

Д-р Мая Живкова За повече информация за дизайна на усмивката се свържете с Естедентал чрез нашата форма за контакт или на телефон
0889 217 402

 

ЕСТЕТИЧНА СТОМАТОЛОГИЯ

Лицева хармония
Анализ на усмивката
Безплатна естетична консултация

ЕСТЕТИЧНИ РЕШЕНИЯ

Почистване на зъбите
Избелване на зъбите
Естетични пломби
Силанизиране
Порцеланови фасети
Фотополимерни фасети
Инлеи
Коронки и мостове
Канално лечение
Зъбни украшения

ЕСТЕТИЧНИ ПРОБЛЕМИ

Зъбен кариес
Стари пломба и счупени зъби
Силно разрушени зъби
Разстояния между зъбите
Неправилно подредени зъби
Абразия на зъбите
Оцветяване на зъбите
Венечна усмивка
Липсващи зъби

СТОМАТОЛОГИЧНИ УСЛУГИ

Профилактика и хигиена
Консервативна стоматология
Естетична стоматология
Протетична стоматология
Хирургична стоматология