Профилактика, хигиена и лечение на гингивални заболявания

Д-р Мая Живкова

Профилактика и хигиена на устната кухина

Профилактичната стоматология има за цел поддържане на здравето на зъбите и венците. Това е възможно чрез редовни профилактични прегледи и редовно професионално почистване на зъбите от зъбна плака и зъбен камък. Разрушенията на зъбите водят до възпаление и увреждания на венеца и костта, които са  необратими. Колкото по-рано бъде диагностицирано едно заболяване на зъбите (зъбен кариес) или венците (гингивит), толкова по-ефективно, по-консервативно, по-бързо и по-евтино е лечението на заболяването.

Първичната профилактика е недопускане на развитие на заболявания и се основава на начина на живот – избягване на определени крани и напитки, правилно хранене, флуорна профилактика, грижа за чистотата на зъбите и устната кухина, редовни профилактични прегледи.

Вторичната профилактика се състои в отстраняването на зъбната плака и зъбния камък от зъбите, особено под венеца, с което се отстранява и възпалението на венеца (гингивит), както и своевременно лечение на всички настъпили заболявания, за да се спре прогресията им до по-сериозни.

Професионалната хигиена се извършва от стоматолог и поне веднъж на всеки 6 месеца за отстраняване на зъбна плака и камък, които се образуват дори при перфектна хигиена от страна на пациента. Хигиената се извършва с ръчни и ултразвукови инструменти, с които се отстранява зъбният камък и плаката, след което зъбите се полират с гумичка и абразивна паста.

Естедентал предлага:

Професионално почистване на зъбите
Контролни прегледи на зъбите и венците
Силанизиране
Лечение на гингивит
Лечение на пародонтит (пародонтоза)
Шиниране на зъбите
Хирургична корекция на венеца

 

Д-р Мая Живкова За повече информация за профилактиката и хигиената се свържете с д-р Живкова чрез формата за контакт или на телефон 0889 217 402

ЕСТЕТИЧНА СТОМАТОЛОГИЯ

Лицева хармония
Анализ на усмивката
Безплатна естетична консултация

ЕСТЕТИЧНИ РЕШЕНИЯ

Почистване на зъбите
Избелване на зъбите
Естетични пломби
Силанизиране
Порцеланови фасети
Фотополимерни фасети
Инлеи
Коронки и мостове
Зъбни украшения

ЕСТЕТИЧНИ ПРОБЛЕМИ

Зъбен кариес
Стари пломба и счупени зъби
Силно разрушени зъби
Разстояния между зъбите
Неправилно подредени зъби
Абразия на зъбите
Оцветяване на зъбите
Венечна усмивка
Липсващи зъби

СТОМАТОЛОГИЧНИ УСЛУГИ

Профилактика и хигиена
Консервативна стоматология
Естетична стоматология
Протетична стоматология
Хирургична стоматология