Бленд-металокерамични коронки

Д-р Мая Живкова

Бленд-металокерамичните коронки са коронки от метал, които имат порцеланово покритие само върху предните повърхности на зъбите, които са видими при усмивка. Те са по-евтини от металокерамичните коронки и изборът им понижава общата цена на лечението, когато естетиката не е водещ фактор за пациента. По отношение на останалите си качества не се различават от металокерамичните коронки.

Традиционно бленд-коронките се изработват от метал и пластмаса. При продължителен престой в устата пластмасата променя цвета си и механичните си качества. Връзката между пластмасата и метала е механична и не е много здрава, пластмасата често се отделя от метала. Връзката между керамиката и метала е химична, порцеланът не променя качествата си в устатата. Поради това много стоматолози вече не изработват традиционните бленд-коронки с пластмаса, а вместо тях изработват бленд-металокерамичните коронки, които имат малко по-висока цена, но са много по-естетични и издръжливи.

Бленд-металокерамичните коронки са добър избор при ограничен бюджет.

Клиничен случай

Бленд-металокерамични коронки на долните и горните дъвкателни зъби във видимата област и метални коронки в облястта, невидима при усмивка – естетично решение при ограничен бюджет.

 

Д-р Мая Живкова За повече информация за показанията за поставяне на коронки се свържете с Естедентал чрез нашата форма за контакт или на телефон 0889 217 402

ЕСТЕТИЧНА СТОМАТОЛОГИЯ

Лицева хармония
Анализ на усмивката
Безплатна естетична консултация

ЕСТЕТИЧНИ РЕШЕНИЯ

Почистване на зъбите
Избелване на зъбите
Естетични пломби
Силанизиране
Порцеланови фасети
Фотополимерни фасети
Инлеи
Коронки и мостове
Зъбни украшения

ЕСТЕТИЧНИ ПРОБЛЕМИ

Зъбен кариес
Стари пломба и счупени зъби
Силно разрушени зъби
Разстояния между зъбите
Неправилно подредени зъби
Абразия на зъбите
Оцветяване на зъбите
Венечна усмивка
Липсващи зъби

СТОМАТОЛОГИЧНИ УСЛУГИ

Профилактика и хигиена
Консервативна стоматология
Естетична стоматология
Протетична стоматология