Зъбен мост

Д-р Мая Живкова

Зъбен мост

Зъбният мост възстановява липсващи зъби. Зъбите, съседни на липсващия зъб, се изпиляват за коронки носят липсващия зъб – те се наричат мостоносители. За мостоносителите важат същите правила, както и за отделните коронки. Изкуственият зъб, който замества липсващия зъб, се нарича мостово тяло. Мостът може да е естетичен – от металокерамика, прес-керамика, цирконий, или неестетичен – от метал, бленд-металокерамика.

Фотополимерен (адхезивен) мост

Адхезивният мост е особен вид мост, при който зъбите не се изпиляват. Изкуственият зъб се изработва от фотополимер и се залепва към съседните здрави зъби. Този мост се изработва по специални индикации, най-често при предни зъби.

Металокерамичен мост

Металокерамичните мостове се използват за възстановяване на липсващи предни и задни зъби. Те са естетични, здрави и стабилни и имат относително ниска цена. Металокерамичният мост може да възстанови множество липсващи зъби.
Лечение на атриция абразияЛечение на атриция абразияЛечение на атриция абразияЛечение на атриция абразияЛечение на атриция абразия
Лечение на атриция абразия
Лечение на атриция абразия
Лечение на атриция абразия
Лечение на атриция абразия
Лечение на атриция абразия
Лечение на атриция абразия
Лечение на атриция абразия

Керамичен мост

Мостовете от прес-керамика се използват за възстановяване на единични предни зъби. Те имат висока естетика и висока цена.
Керамичен мостКерамичен мостКерамичен мост

Циркониев мост

Мостовете от цирконий (както популярно се нарича цирконивият оксид) са здрави и естетични, цената им е висока. Подходящи са за възстановяване на липсващи предни и задни зъби.
Циркониев мостЦиркониев мостЦиркониев мост

Бленд-металокерамичен мост

Бленд-металокерамичните мостове са метални мостове, при които само видимите повърхности на зъбите са покрити с керамика. Те са здрави, с приемлива естетика и ниска цена. Те са добър вариант при задни зъби, при пациенти, които нямат високи естетични изисквания и при ограничен бюджет.

Метален мост

Металните мостове имат ниска естетика и ниска цена. Те са здрави и дълготрайни и могат да се използват за възстановяване на задни зъби при ограничен бюджет.

Д-р Мая Живкова За повече информация за зъбните мостове се свържете с Естедентал чрез нашата форма за контакт или на телефон
0889 217 402

ЕСТЕТИЧНА СТОМАТОЛОГИЯ

Лицева хармония
Анализ на усмивката
Безплатна естетична консултация

ЕСТЕТИЧНИ РЕШЕНИЯ

Почистване на зъбите
Избелване на зъбите
Естетични пломби
Силанизиране
Порцеланови фасети
Фотополимерни фасети
Инлеи
Коронки и мостове
Канално лечение
Зъбни украшения

ЕСТЕТИЧНИ ПРОБЛЕМИ

Зъбен кариес
Стари пломба и счупени зъби
Силно разрушени зъби
Разстояния между зъбите
Неправилно подредени зъби
Абразия на зъбите
Оцветяване на зъбите
Венечна усмивка
Липсващи зъби

СТОМАТОЛОГИЧНИ УСЛУГИ

Профилактика и хигиена
Консервативна стоматология
Естетична стоматология
Протетична стоматология
Хирургична стоматология