Бленд металокерамика

 

Бленд-металокерамичните коронки са коронки от метал, които имат порцеланово покритие само върху външните повърхности на зъбите, които са видими при усмивка. Те са по-евтини от металокерамичните коронки и изборът им понижава общата цена на лечението, когато естетиката не е водещ фактор за пациента. По отношение на останалите си качества не се различават от металокерамичните коронки.

 

 

Традиционно бленд-коронките се изработват от метал и пластмаса. При продължителен престой в устата пластмасата променя цвета си и механичните си качества. Връзката между пластмасата и метала е механична и не е много здрава, пластмасата често се отделя от метала. Връзката между керамиката и метала е химична, порцеланът не променя качествата си в устатата. Поради това много стоматолози вече не изработват традиционните бленд-коронки с пластмаса, а вместо тях изработват бленд-металокерамичните коронки, които имат малко по-висока цена, но са много по-естетични и издръжливи.

Бленд-металокерамичните коронки са добър избор при ограничен бюджет и при задни зъби, които не се виждат при усмивка.

 

Клиничен случай:
Бленд-металокерамичен мост

Бленд металокерамикаБленд металокерамика

Д-р Мая Живкова

За повече информация за бленд-металокерамиката можете да се свържете с д-р Живкова на тел. 0889 217 402 или чрез формата за контакт