Бленд металокерамика

БЛЕНД МЕТАЛОКЕРАМИКА

Бленд металокерамичните коронки са коронки от метал, които имат порцеланово покритие само по видимите повърхности на зъбите.

Бленд металокерамичните коронки се наричат така по подобие на старите коронки от метал с пластмасово покритие само по видимите повърхности (пластмасата не издържа на големите дъвкателни натоварвания). Днес бленд коронките се изработват с порцелан.

При продължителен престой в устата пластмасата променя цвета си и механичните си качества. Връзката между пластмасата и метала е механична и не е много здрава, пластмасата често се отделя от метала. Връзката между керамиката и метала е химична, порцеланът не променя качествата си в устатата. Поради това много дентални лекари вече не изработват традиционните бленд коронки с пластмаса, а вместо тях изработват бленд металокерамичните коронки, които имат малко по-висока цена, но са много по-естетични и издръжливи.

Предимства на бленд металокерамичните коронки

  • Висока точност
  • Приемлива естетика за зъби извън видимата област
  • Ниска цена

Недостатъци на бленд металокерамичните коронки

  • Най-ниска естетичност сред естетичните коронки
  • Алергия към метали (рядка)

Кога да изберем бленд металокерамична коронка?

Бленд-металокерамичните коронки са добър избор при ограничен бюджет и при възстановяване на задни зъби, които не се виждат при усмивка.

Случай от нашата практика

Бленд металокерамичен мост на горни задни зъби

Бленд-металокерамичен мост

Бленд-металокерамичен мост

ГАРАНЦИЯ И ЦЕНА НА БЛЕНД МЕТАЛОКЕРАМИКАТА

Гаранционният срок на бленд металокерамичните коронки е като този на металокерамичните коронки. Цената на бленд металокерамичните коронки е най-ниска сред естетичните коронки и изборът им понижава цената на общото лечение.

Запознайте се с актуалните цени на бленд металокерамичните коронки на Естедентал.

Естедентал дава гаранция за бленд металокерамичните коронки.

Д-р Мая Живкова

За повече информация за бленд металокерамиката можете да се свържете с д-р Живкова на тел. 0889 217 402 или чрез формата за контакт