БОНДИНГ – ЦЕНИ 2021

Корекциите на зъбите с фотополимери (композити) се наричат с термина бондинг. Цените на различните бондинг процедури са различни:

 БОНДИНГ
 Естетична пломба с фотополимер – един цвят 1 100 лв.
 Естетична пломба – многослойно изграждане 2 110 лв.
 Затваряне на разстояние между зъбите (1 зъб) 3 110 лв.
 Затваряне на диастема 4 220 лв.
 Удължаване на зъб 5 80–110 лв.
 Промяна на формата на зъб 6 80–110 лв.
 Адхезивен мост 7 250 лв.
 Шиниране с Ribbond (1 зъб) 8 120 лв.
 Композитна фасета – директна 9 110 лв.
 Композитна фасета – индиректна 10 350 лв.
 Щифтово изграждане с фиброщифт и композит 11 100–250 лв.

Естетична пломба с фотополимер – един цвят

Включва почистване на зъбен кариес и възстановяване на зъба с фотополимер с цвят, който съответства на естествения цвят на зъбите на пациента. Може да се извърши при предни и задни зъби.

Естетична пломба с фотополимер – многослойно възстановяване

Включва почистване на зъбен кариес или отстраняване на стара пломба и възстановяване на зъба чрез послойно нанасяне на фотополимерни маси с различен цвят и плътност. Послойното възстановяване позволява естествено възстановяване на зъбите във видимите области. Използва се основно за предни зъби.

Цената зависи от размера и сложността на възстановяването.

Затваряне на разстояние между зъбите

Цената се определя от размера на разстоянието и от позицията на зъба. Ако разстоянието е асиметрично или зъбът е разположен по-назад, разстоянието може да бъде затворено чрез корекция на един зъб. Ако разстоянието е симетрично и е разположено във видимата област, е нужно премоделиране на двата съседни зъба. Извършва се в едно посещение.

Разстоянието между горните централни резци се нарича диастема и обикновено изисква симетрична корекция на двата централни резци. Извършва се в едно посещение.

Разстояние между зъбите - преди бондинг Затваряне на разстояние между зъбите - бондинг

Удължаване на зъб

Удължването на режещите ръбове на предните зъби не е много стабилно поради повишеното дъвкателно натоварване в тази област. Стабилното удължаване на зъбите често изисква по-екстензивно фотополимерно възстановяване – фотополимерна фасета (композитна фасета). Цената на удължаването на зъб зависи от индивидуалната ситуация на пациента. Извършва се в едно посещение.

Абразия и оцветяване на зъбите Фотополимерни фасети за лечение на абразия и оцветяване на зъбите

Промяна на формата на зъб

Промяната на формата на зъб може да се извърши с минимална корекция с фотополимер (композит) или да наложи изработване на цялостно покритие на видимата повърхност на зъба – фотополимерна (композитна фасета). Цената зависи от екстензивността на възстановяването. Извършва се в едно посещение.

Абразия на зъбите и дълбока захапка преди лечение Фотополимерни фасети след повдигане на захапката

Адхезивен мост

Адхезивният мост е фотополимерен мост с фибровлакно за арматура. Цената е за директен адхезивен мост. Извършва се в едно посещение. При повишени механични изисквания (най-често на задни зъби) адхезивният мост може да се изработи в лабораторията и цената му се оскъпява.

Преди адхезивен мостАдхезивен мост

Шиниране с Ribbond

Ribbond e влакно от фибростъкло, което е обработено по специален начин за създаване на стабилна връзка с фотополимерите, използвани в денталната практика. То може да се използва за шиниране на един или повече зъби с повишена подвижност. Извършва се в едно посещение.

Пародонтит (пародонтоза) - шиниране на зъбите

Директна композитна фасета

Директната композитна фасета е фотополимерно покритие на видимата част на зъба, което се изработва в устата на пациента. Извършва се в едно посещение.

Фотополимерни фасети - преди и след

Индиректна композитна фасета

Индиректната композитна фасета е фотополимерно покритие на видимата част на зъба, което се изработва в зъботехническата лаборатория. Има по-висока естетика, точност и цена.

Изграждане на корен с фиброщифт и композит

Зъби с големи разрушения и здрави корени с добре проведено канално лечение могат да бъдат изградени с фиброшифт и фотополимер. Цената на изграждането зависи от степента на разрушението. Извършва се в едно посещение.

Разрушени зъби преди изграждане с фиброщифтове и фотополимерИзграждане с фиброщифтове и фотополимер

ГАРАНЦИЯ ЗА БОНДИНГ

Естедентал дава гаранция за всички композитни възстановявания.

Д-р Мая Живкова

За повече информация за цените на бондинга можете да се свържете с д-р Живкова на тел. 0889 217 402 или чрез формата за контакт