Фотополимерните фасети са тънки пластинки от фотополимер, които покриват предната повърхност на видимите зъби. Фотополимерните фасети възстановяват красотата на зъбите в случаи, при които е настъпила промяна във формата или размера им – оцветяване на зъбите след канално лечение, неестетични пломби, неправилно положение на зъба в зъбната редица. Фотополимерните фасети се изработват в устата на пациента в едно посещение.

КЛИНИЧЕН СЛУЧАЙ 1:
ФОТОПОЛИМЕРНИ ФАСЕТИ

Пациентка, желаеща фотополимерни фасети с естествен цвят. Едновременно са санирани и наличните кариеси. Използвана е послойна техника за възстановяване на зъбите (layering). Възстановяване в едно посещение.

Фотополимерни фасети
Фотополимерни фасети

КЛИНИЧЕН СЛУЧАЙ 2:
ФОТОПОЛИМЕРНИ ФАСЕТИ

Пациентка с множество дефектирали пломби на предните зъби и абразия на зъбите. На пациентката бяха предложени директни фотополимерни фасети. Върху гипсов модел на зъбите на пациентката бе извършен диагностичен моделаж (зъботехник Л. Филимонов). Използвана е послойна техника за възстановяване на зъбите (layering). Възстановяване на зъбите в едно посещение.

фотополимерни фасети - краен резултат

КЛИНИЧЕН СЛУЧАЙ 3:
ХОЛИВУДСКА УСМИВКА С ФОТОПОЛИМЕРНИ ФАСЕТИ

Пациент, който желае холивудска усмивка с фотополимерни фасети без изпиляване на зъбите. Фасетите са изработени в едно посещение. Използван е фотополимер с избелен цвят, много по-светъл от най-светлия естествен цвят.

Холивудска усмивка с фотополимерни фасети

КЛИНИЧЕН СЛУЧАЙ 4:
ФОТОПОЛИМЕРНИ ФАСЕТИ

Пациентка с абразия на зъбите желае фотополимерни фасети с малко по-светъл цвят от естествения цвят на зъбите й. Използвана е послойна техника за възстановяване на зъбите (layering). Възстановяване на горните зъби в едно посещение.

КЛИНИЧЕН СЛУЧАЙ 5:
ФОТОПОЛИМЕРНИ ФАСЕТИ

Пациентка с абразирани фронтални зъби желае фотополимерни фасети. Изработени са фотополимерни фасети на горните и долните зъби с естествения цвят на пациентката (А2). Фасетите са изработени без изпиляване на зъбите. Използвана е послойна техника за възстановяване на зъбите (layering). Възстановяване в едно посещение.

Фотополимерни фасети - краен резултат

КЛИНИЧЕН СЛУЧАЙ 6:
ФОТОПОЛИМЕРНИ ФАСЕТИ

Пациентка с пародонтални изменения на горните резци. Пациентката желае естетично възстановяване и изсветляване на зъбите. Изработени са фотополимерни фасети на горните и долните резци и кучешки зъби. Горните зъби са шинирани с цел предотвратяване на по-нататъшна промяна на позицията им. Използвана е послойна техника за възстановяване на зъбите (layering) и фибровлакно Ribbond. Възстановяване на зъбите в едно посещение.

Фотополимерни фасети - краен резултат
Д-р Мая Живкова

За повече информация за фотополимерните фасети можете да се свържете с д-р Живкова на тел. 0889 217 402 или чрез формата за контакт