Избелване на зъбите

Избелване на зъбите в кабинета

Системите за професионално избелване на зъбите в кабинета използват водороден пероксид във висока концентрация – до 40%, с мощно и бързо окислително действие. Допълнителни дентални приспособления защитават венците и устните от силния окислител, което позволява използване на по-висока концентрация.

Избелване на зъбите в домашни условия

Професионалните системи за домашно избелване използват предимно карбамиден пероксид, който има по-бавно действие и се разгражда до водороден пероксид. Карбамидният пероксид има около 3 пъти по-слаб ефект от водородния пероксид, което означава, че 16% концентрация на карбамиден пероксид е еквивалентна на 5% водорен пероксид. Пациентите у дома нямат възможност да защитят ефективно меките тъкани на устата – устни, бузи, венци, и това налага употребата на безвредни за меките тъкани ниски концентрации с по-бавно действие.

Зе домашно дневно избелване се използва карбамиден пероксид 22% за еднократно или двукратно нанасяне за 45 минути през деня или карбамиден пероксид 16% (10% за чувствителни зъби) за нощно избелване.

Д-р Мая Живкова

За повече информация за избелването на зъбите можете да се свържете с д-р Живкова на тел. 0889 217 402 или чрез формата за контакт