Цената на металокерамичните коронки и мостове зависи от няколко фактора и се повишава в следния ред:

 

Бленд-металокерамична коронка
Бленд металокерамичните коронки са метални коронки, при които само видимата повърхност е покрита с керамика. Те са добро решение при задни зъби и при ограничен бюджет.

Бленд металокерамика

 

Металокерамична коронка без праг
При безпраговото изпиляване зъбът се изпилява околовръстно без ясна граница и не може да се контролира потъването на коронката под венеца. Безпраговите коронки са по-евтини от коронките с праг, но са свързани с редица по-късни проблеми – възпаление на венеца, отдръпване на венеца и стопяване на костта. В Естедентал не се предлага безпрагово изпиляване.

 

Металокерамична коронка с праг
При прагово изпиляване зъбът се изпилява с околовръстен праг, върху който ляга коронката без да навлиза под венеца. Праговото изпиляване е от критично важно значение за здравето на венеца и за плътното прилягане на коронката към зъба и предпазването му от вторичен кариес. В Естедентал се предлага само прагово изпиляване.

 

Металокерамична коронка с металокерамичен праг
Ръбът на коронката е изграден от метал и тънък слой порцелан, който изтънява в посока към ръба. Ръбът на коронката сивее леко поради прозирането на метала. Тези коронки са подходящи за задни зъби, които не се виждат при усмивка.

 

Металокерамична коронка с керамичен праг
Ръбът на коронката е изграден от порцелан. Този ръб е високоестетичен, граница между коронката и зъба не се вижда. Тези коронки са подходящи за предни зъби.

Металокерамика и чиста керамика

 

Металокерамична коронка с лят щифт
Металокерамичната коронка се отлива монолитно с щифт, който се циментира в кореновия канал на зъба. Щифтовите коронки се използват при голямо разрушение на зъба, но наличен здрав корен.

Щифтова металокерамична коронка

 

Порцеланова коронка
Порцелановите коронки са изградени изцяло от порцелан, нямат метална основа, пропускат светлинните лъчи подобно на естествените зъби и са високоестетични. Отличен избор за предни зъби при повишени естетични изисквания.

 

Гаранция
Естедентал предлага гаранция за коронките. Гаранционният период се определя индивидуално въз основа на вида на коронките и индивидуалното състояние на пациента (устойчивост към кариес, ниво на зъбната хигиена, заболявания на венеца и други рискови фактори, като бруксизъм). Гаранционният период обикновено е около 2 години. Ако се появи проблем с вашите коронки в гаранционния период, те ще бъдат поправени или заменени безплатно. Гаранцията е валидна при спазване на препоръките за грижи за коронките и редовни контролни прегледи. Когато са добре изработени, коронките издържат много по-дълго време от гаранционното (10 и повече години).

 

Цени на стоматологични услуги 2018 г. 

Посочените цени за стоматологични услуги на Естедентал София са за извършване на услуги в работно време. Посочените цени са за стандартен срок на изработване на коронките – 7-10 дни. При експресна изработка (3 работни дни) цената се оскъпява с 30%.

Цена на металокерамична коронка (за 1 зъб)
Временна коронка 40 лв.
Бленд металокерамика 170 лв.
Металокерамична коронка с металокерамичен праг 260 лв.
Металокерамична коронка с порцеланов праг 300 лв.
Металокерамична коронка с лят щифт 300 лв.
Металокерамична коронка от златна сплав (цената на сплавта не е включена) 350 лв
Порцеланова коронка 550 лв.
Циркониева коронка 550 лв.
Метална коронка 150 лв.
Керамика e.max, InLine (Ivoclar)
Метал Argeloy N.P. Special
Златно-платинена сплав Argedent Yellow 2, Argenco Bio Light
Технически фотополимер Nexco Paste(Ivoclar Vivadent)
Д-р Мая Живкова

За повече информация за цените на услугите и за специални оферти можете да се свържете с д-р Живкова на тел. 0889 217 402 или чрез формата за контакт