Търсене
 

Металокерамика цени

Цената на металокерамичните коронки и мостове зависи от няколко фактора.

 

Металокерамичните коронки са по-скъпи от бленд металокерамичните коронки
Металокерамичните коронки представляват метални коронки с цялостно покритие от керамика. Бленд металокерамичните коронки са метални коронки, чиято видима повърхност е покрита с керамика. Металокерамиичните коронки са по-естетични и по-скъпи. Най-скъпи и най-естетични са изцяло порцелановите коронки, които са индицирани за възстановяване на предни зъби.

 

Праговите металокерамични коронки са по-скъпи от безпраговите металокерамични коронки
Прагово изпиляване е изпиляване на зъба за коронка, при което се изработва околовръстен праг, върху който ляга коронката, без да навлиза под венеца. Праговото изпиляване е от критично важно значение за здравето на венеца и за плътното прилягане на коронката към зъба и предпазването му от вторичен кариес. Безпраговото изпиляване е начин на изпиляване, при който коронката навлиза под венеца, и е свързан с множество късни проблеми.

В Естедентал се предлага само прагово изпиляване.

 

Гаранция
Естедентал предлага гаранция за коронките. Гаранционният период се определя индивидуално въз основа на вида на коронките и индивидуалното състояние на пациента (устойчивост към кариес, ниво на зъбната хигиена, заболявания на венеца и други рискови фактори, като бруксизъм). Гаранционният период обикновено е около 2 години. Ако се появи проблем с вашите коронки в гаранционния период, те ще бъдат поправени или заменени безплатно. Гаранцията е валидна при спазване на препоръките за грижи за коронките и редовни контролни прегледи. Когато са добре изработени, коронките издържат много по-дълго време от гаранционното (10 и повече години).

 

Цени на стоматологични услуги 2018 г. 

Посочените цени за стоматологични услуги на Естедентал София са за извършване на услуги в работно време. Посочените цени са за стандартен срок на изработване на коронките – 7-10 дни. При експресна изработка (3 работни дни) цената се оскъпява с 30%.

Цена на металокерамична коронка (за 1 зъб)

Временна корона 40 лв.
Бленд металокерамика 170 лв.
Металокерамична коронка 220 лв.
Металокерамична коронка с прагов порцелан 250 лв.
Металокерамична коронка от златна сплав (цената на сплавта не е включена) 350 лв
Порцеланова коронка, полукоронка 600 лв.
Метална коронка 120 лв.
Керамика e.max, InLine (Ivoclar)
Метал Argeloy N.P. Special
Златно-платинена сплав Argedent Yellow 2, Argenco Bio Light