МЕТАЛОКЕРАМИКА ЦЕНИ 2020

Посочените цени за стоматологични услуги на Естедентал София са за извършване на услуги в работно време. Посочените цени са за стандартен срок на изработване на коронките – 7-14 дни. При експресна изработка (3 работни дни) цената се оскъпява с 30%.

 Цена на металокерамична коронка (за 1 зъб)
 Временна коронка *  40 лв.
 Бленд металокерамика ** 180 лв.
 Металокерамична коронка с металокерамичен праг *** 230 лв.
 Металокерамична коронка с керамичен праг **** 280 лв.
 Металокерамична щифтова коронка ***** 280 лв
 Порцеланова коронка, полукоронка 550 лв.
 Циркониева коронка, полукоронка 550 лв.
 Метална коронка 150 лв.
 Керамика e.max, InLine (Ivoclar)
 Метал Argeloy N.P. Special
 Златно-платинена сплав Argedent Yellow 2, Argenco Bio Light
 Технически фотополимер Nexco Paste (Ivoclar Vivadent)

Временна коронка

Временната коронка е задължителна при изработване на коронки и мостове.

Временната коронка се изработва в кабинета. Тя предотвратява преместването на изпиления и съседните зъби (което може да компрометира резултата от лечението) и прорастването на венеца върху прага на зъба. Временната коронка възстановява естетиката и дъвкателната функция на зъба докато постоянната металокерамична коронка бъде изработена от зъботехника.

Цената на временната коронка се заплаща допълнително към цената на избраната металокерамична коронка.

Порцеланови фасети – временни фасети, mockup

Бленд металокерамична коронка

Бленд металокерамичните коронки са метални коронки, при които само видимата повърхност е покрита с керамика. Те са добро решение при задни зъби и при ограничен бюджет. Не са достатъчно естетични за предни зъби.

Бленд металокерамика

Металокерамична коронка без праг

При безпрагово изпиляване зъбът се изпилява околовръстно без ясна граница и не може да се контролира потъването на ръба на коронката под венеца. Безпраговите коронки са по-евтини от коронките с праг, но са свързани с редица по-късни усложнения – възпаление на венеца, отдръпване на венеца и стопяване на костта, които налагат смяната на коронките след няколко години. В Естедентал не се предлага безпрагово изпиляване.

Металокерамична коронка с праг

При прагово изпиляване зъбът се изпилява с околовръстен праг, върху който ляга коронката без да навлиза под венеца. Праговото изпиляване е от критично важно значение за здравето на венеца, за предотвратяване на вторичен кариес и за естетиката. В Естедентал се предлага само прагово изпиляване.

Металокерамична коронка с металокерамичен праг

Ръбът на коронката е изграден от метал и тънък слой порцелан, който изтънява в посока към ръба. Ръбът на коронката сивее леко поради прозирането на метала. Тези коронки са подходящи за задни зъби, които не се виждат при усмивка. Цената на тези коронки е по-ниска. Не са подходящи за предни зъби.

Металокерамична коронка с порцеланов праг

Ръбът на коронката е изграден от порцелан. Този ръб е високоестетичен, не се вижда граница между коронката и зъба. Тези коронки са подходящи за предни зъби.

Металокерамика и чиста керамика

Металокерамична коронка с лят щифт

Металокерамичната коронка се отлива монолитно с щифт, който се циментира в кореновия канал на зъба. Щифтовите коронки се използват при голямо разрушение на зъба и здрав корен.

Случай от нашата практика

Щифтови металокерамични коронки с порцеланов праг за възстановяване на предни зъби

Преди металокерамични щифтови коронки – разрушени горни странични резци със здрави корени

Металокерамични щифтови коронки на работния моделМеталокерамични щифтови коронки

Металокерамични щифтови коронки на горните странични резци – краен резултат

Разгледайте още случаи на металокерамични коронки и мостове →

Порцеланова коронка

Порцелановите коронки са изградени изцяло от порцелан, нямат метална основа, пропускат светлинните лъчи подобно на естествените зъби и са високоестетични. Отличен избор за предни зъби при повишени естетични изисквания.

ИНДИВИДУАЛНА ЦЕНОВА ОФЕРТА

При възстановяване на 6 или повече зъби можете да получите индивидуална ценова оферта с отстъпка.

ГАРАНЦИЯ НА МЕТАЛОКЕРАМИЧНИТЕ КОРОНКИ

Естедентал предлага гаранция за коронките. Гаранционният период се определя индивидуално въз основа на вида на коронките и индивидуалното състояние на пациента (устойчивост към кариес, ниво на зъбната хигиена, заболявания на венеца и други рискови фактори, като бруксизъм).

Гаранционният период обикновено е около 2 години. Ако се появи проблем с Вашите коронки в гаранционния период, те ще бъдат поправени или заменени безплатно. Гаранцията е валидна при спазване на препоръките за грижи за коронките и редовни контролни прегледи. Металокерамичните коронки са много стабилни конструкции и запазват годността и естетиката си много по-дълго време от гаранционното – 10 и повече години.

Д-р Мая Живкова

За повече информация за цените на металокерамичните коронки можете да се свържете с д-р Живкова на тел. 0889 217 402 или чрез формата за контакт