Поддържане на резултатите от избелването на зъбите

ПОДДЪРЖАНЕ НА ИЗБЕЛЕНИТЕ ЗЪБИ

Избягване на оцветяващи храни и напитки

В първите 1-2 седмици след избелването се препоръчва избягване на кунсумация на оцветяващи храни и напитки – кафе, черен чай, червено вино, червено цвекло, черни боровинки и др. Препоръчва се и избягване на пушенето поне 2 часа след процедурата.

Няколко дни след избелването се препоръчва да не се използва и червило за устни.

Избягване на много топли храни и напитки

През първите дни след избелването се препоръчва да се избягва приема на много топли и много студени храни и напитки. Избелването често е свързано с повишение на чувствителността на зъбите, която може да се провокира от големи температурни разлики. При поява на чувствителност на зъбите незабавно се свържете с вашия дентален лекар.

Поддържащо домашно избелване

След избелването зъбите връщат естествения си цвят с течение на времето. За поддържане на резултата от избелването на зъбите вашият дентален лекар може да ви препоръча и допълнителни средства за домашно избелване. Това обикновено са професионални продукти за домашна употреба с по-ниска концентрация на избелващите вещества – пасти, гелове, писалки и др. Вашият стоматолог може да ви препоръча и осигури средства за поддържащо избелване.

Добра лична хигиена

Задължително условие за добри дългосрочни резултати е добрата лична хигиена на устната кухина и регулярното професионално почистване на зъбите поне веднъж на 6 месеца.

Д-р Мая Живкова

За повече информация за избелването на зъбите можете да се свържете с д-р Живкова на тел. 0889 217 402 или чрез формата за контакт